tiistai 16. lokakuuta 2012

Copenhagen


Kiireisiin vedoten tyydyn kertomaan toissaviikonlopun ihanasta Kööpenhaminan reissusta pääasiassa kuvien välityksellä. Kaupungista jäi päällimmäisenä mieleen avoin ja ystävällinen ilmapiiri, pyöräilykulttuuri, hyvät ystävät, mukavat illanistujaiset sekä hyvä, rento tunnelma. Hyödynnettiin aikamme kyllä melkoisen maksimaalisesti; päivisin pyöräiltiin paikalliseen tapaan ympäri kaupunkia ja illat/yöt syötiin, istuttiin iltaa ja tutustuttiin pimentyneen Kööpenhaminan menotarjontaan. Yöunet rajoittuivat aina muutamaan tuntiin ja olo oli kyllä aivan järkyttävän koomainen, kun sunnuntai-iltana palaisin viimein kotiin ja normaalin elämän pariin.

Ensimmäinen ilta, herkulliset burgerit ja muutamat drinksut kivassa baarissa Norrebron kaupunginosassa, jossa meidän Sleep in Heaven -hostellikin sijaitsi...







Näkymä meidän hostellihuoneen ikkunasta pihalle

Hostellihuone
Uskollinen matkaseuralaiseni, jonka kanssa en onneksi viettänyt juuri aikaa muutoin kuin lentokoneessa


Rosenborgin linna 1600-luvulta ja linnan puistoa...












Löydettiin itse H.C. Andersen, vaikka herran merenneitopatsaalla ei käytykään


Tavattiin myös Herkules



Hippien 70-luvulla valtaama Christianian pilventuoksuinen vapaakaupunki oli kyllä yksi reissun sightseeing -kohokohdista. Harmi, että satoi melko rankasti ja paikassa vallitsi valokuvauskielto. Huvitusta herätti myös juoksemiskielto -  juokseminen lietsoo kuulemma paniikkia. Istahdettiin tyttöjen kanssa sateen suojaan erääseen vapaakaupungin baareista olusille.



Christianian muurit
Perjantai-illan ruokailut hostellin läheisessä baarissa...






... sekä vielä illanvieton jatkot ystävän luona ennen kuin keskiyön tiennoilla pyöräiltiin katsastamaan Meatpacking Districtin baarivalikoimaa.




Pienien alkukankeuksien jälkeen seuraava päivä lähti käyntiin brunssilla. Taisi muuten olla elämäni ensimmäinen ravintolabrunssi; ei ollenkaan hullumpi brunssineitsyyden menetys!



Matka jatkui brunssilta kohti Kööpenhaminan tunnelmallista vanhaa kaupunkia ja keskustan ostospaikkoja. Aurinkokin alkoi siinä pikku hiljaa pilkahdella pilvien lomasta.

















Kööpenhaminassa on varmasti enemmän pyöriä kuin ihmisiä






Lauantai-iltanakin seurusteltiin ja pidettiin hauskaa aamun tunneille saakka. Kotiutuessamme hostellihuoneeseemme meitä odotti mukava yllätys: joku oli murtautunut ikkunasta sisään ja penkonut kaikki meidän kamat läpikotaisin saaliin toivossa. Kaikki laukut oli tyhjennetty sängylle ja sänky siirretty oven tukkeeksi. Onneksi ei oltu jätetty mitään arvokasta passeja yms. saalista varkaille ja olivat joutuneet poistumaan tyhjin käsin. Vaikka selvittiinkin säikähdyksellä, tuli silti hieman ikävä tunne eikä uni oikein tullut enää silmään.


Huonosti nukutun muutaman tunnin jälkeen sunnuntaiaamu valkeni kauniina ja aurinkoisena. Siitä alkoi pikku hiljaa kotimatka, joka päättyi omalta osaltani vasta yhdeksän aikoihin samana iltana. Väsymys oli sillä hetkellä jo ihan karmea, mutta kertonee kaiketi vain siitä että reissu oli niin hauska, ettei kerennyt edes silmiään missään vaiheessa ummistaa. Tällaisia tyttöjen yhteisiä irtiottoja joskus vielä lisää! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti